ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

 

To Quiz της εβδομάδας

 

Δυο αδέλφια, ο Δημήτρης και η Αντωνία, θέλουν να αγοράσουν παγωτά. Υπάρχει όμως κάποιο πρόβλημα. Τα χρήματα του Δημήτρη είναι 49 λεπτά λιγότερα από όσα του χρειάζονται για να αγοράσει ένα παγωτό, ενώ η Αντωνία έχει 2 λεπτά λιγότερα από την αξία του παγωτού. Αποφασίζουν λοιπόν, μιας και δεν μπορούν να αγοράσουν δύο παγωτά, να ενώσουν τα χρήματά τους για να αγοράσουν μόνο ένα. Και πάλι όμως διαπιστώνουν ότι τα χρήματά τους δεν φτάνουν για να αγοράσουν ούτε το ένα παγωτό. Πόσο κοστίζει το παγωτό;

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κουίζ αυτής της εβδομάδας είναι έμπνευσης του κα-θηγητή κ. Ποταμιάνου.
Τον ευχαριστούμε!

(Θα σας βοηθήσουν τα βιβλία που έχω βγάλει στο τραπεζάκι της βιβλιοθήκης, οι ανακοινώσεις και το site της εβδομάδας στον Πίνακα Ανακοινώσεων. Απαντήσεις παραδίδονται γραπτώς στη Βιβλιοθήκη ή στο email της Βιβλιοθήκης libkastr@sch.gr. Συμμετέχουν και καθηγητές!).

 

Απάντηση στο Quiz της προηγούμενης εβδομάδας

Στον πίνακα απεικονίζονται πάνω από 80 παιχνίδια. Τα περισσότερα είναι γνωστά και σε μας, ενώ άλλα είναι παιχνίδια της εποχής και της περιοχής που ζούσε ο ζωγράφος Πίτερ Μπρέγκελ.
Μερικά από αυτά είναι: κρυφτό, κυνηγητό, μακριά γαϊδούρα, τρενάκι, βατραχάκια, ρόδα, ξυλοπόδαρα, παντομίμα, γύρω-γύρω όλοι, βαρελάκια, κότσια, τυφλόμυγα, μονόζυγο, πάλη, βόλοι κ.ά.

Απάντηση πήραμε από τους μαθητές:

Ανδριόπουλος Νίκος
Αργυρίου Δήμητρα
Δεστούνη Αρχοντούλα
Δημητρακόπουλος Γιάννης
Δρακοπαναγιωτάκης Δημήτριος
Καλύβα Στέλλα
Καμπύλης Κωνσταντίνος
Μαρκέτος Κάρολος
Παπαγιαννοπούλου Άρτεμις
Σπηλιώτης Σπήλιος

Συγχαρητήρια!